Στο ενδεχόμενο να παραταθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μετά τον Μάιο αναφέρθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και δεν μπορώ να διακινδυνεύω εκτιμήσεις και να αποδειχθώ επιπόλαιος. Ωστόσο, με προβληματίζουν κάποιες διαρροές την περασμένη Δευτέρα σύμφωνα με τις οποίες πάμε για τέλος Μαΐου».

«Αυτή η πρόβλεψη βέβαια έγινε από οίκο αξιολόγησης -δεν είναι επίσημο όργανο- την Moody’s, και έλεγε για Ιούλιο. Αν όλα αυτά μπουν στο τραπέζι, τότε ένας που βρίσκεται στον χώρο των επιχειρήσεων, ή της πολιτικής, ή της δημοσιογραφίας, νομιμοποιείται να σκέφτεται ότι έρχονται ακόμη κάποιοι μήνες οικονομικής αστάθειας. Άρα δεν έχουμε κάτι σαν «Βαρουφακειάδα», σαν αυτά που έγιναν πέρυσι δηλαδή, έχουμε την πιστή αντιγραφή τους».

Ο κ. Λοβέρδος  στη συνέχεια υπογράμμισε: «Νομιμοποιείται το πολιτικό συμπέρασμα από την αντιπολίτευση, την οποία εκφράζω σε ένα βαθμό, τον βαθμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δηλαδή, ότι αυτή η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία και δεν κυβερνάει δημιουργώντας ψευδοεπιχειρήματα περί διαπραγμάτευσης, ότι όλα καλά θα πάνε και μην ανησυχείτε, αλλά η οικονομία παραμένει στον αέρα διότι ουδείς επενδυτής διανοείται να επενδύσει μισό ευρώ και αυτό δημιουργεί καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Και φυσικά οργανώνει νέο κύμα μέτρων μετά από κάποιους μήνες».