Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όταν ξεκίνησε η επί των άρθρων συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του Γιάννη Βρούτση ο οποίος σε σύντομη παρέμβασή του θέλησε να μνημονεύσει την απώλεια τριών ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας προ έξι ετών όταν άγνωστοιέβαλαν φωτιά σε κτίριο της τράπεζας Μαρφίν στην οδό Σταδίου.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γ. Μπαλαούρας, εν μέσω φωνών αντιδράσεων αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να διακόψει τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα ότι η παρέμβασή του ήταν εκτός θέματος. «Πού σας ενοχλεί;» διαμαρτυρήθηκε ο κ. Βρούτσης με τις αντιδράσεις από το κόμμα της πλειοψηφίας να κλιμακώνονται. «Αυτή είναι η ευαισθησία σας; Λυπάμαι πολύ» σχολίασε ο κ. Βρούτσης.

«Σας παρακαλώ, καθίστε κάτω κ. Βρούτση» είπε σε έντονο ύφος εκείνη τη στιγμή ο κ. Μπαλαούρας, για να συνεχίσει: «Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα. Αλλά αυτά που κάνετε κ. Βρούτση δεν είναι σωστά. Θέλετε κι εγώ να αναφέρω τη δολοφονία Λαμπράκη;»

Ζητώντας το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός κάλεσε τον προεδρεύοντα να δώσει συνέχεια στην κανονική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια του κ. Βρούτση ήταν «προβοκατόρικη», θέση με την οποία συμφώνησε ο κ. Μπαλαούρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής ενέργειας με τον Μάκη Μπαλαούρα να αντιδρά, λέγοντας ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, καθώς όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου έχουν καταδικάσει τη δολοφονική ενέργεια.

«Εμποδίζετε τη ΝΔ να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση, ντροπή… γιατί ενοχλείστε;», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ.

Εκτός από τον πρόεδρο της επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα, αντέδρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, κατηγορώντας κι εκείνος με την πλευρά του τη ΝΔ για δημιουργία εντυπώσεων.