Πυρά στην κυβέρνηση ότι παίζει εδώ και καιρό με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης εκτόξευσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ λέγοντας χαρακτηριστικά στο Πρακτορείο 104,9 fm: «Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούν τη λέξη διαπραγμάτευση». Υπογράμμισε επίσης ότι το βρετανικό δημοψήφισμα και οι εκλογές στην Ισπανία σχετίζονται με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Όπως επισήμανε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες επικρατεί αυτή τη στιγμή μια ανησυχία για το ελληνικό ζήτημα, καθώς η ΕΕ δεν θέλει να ανοίξει ακόμα ένα μέτωπο απέναντί της, με δεδομένο ότι καλείται να αντιμετωπίσει το Brexit, και τις επικείμενες εκλογές στην Ισπανία.

«Υπάρχει μια αναταραχή στο ευρωπαϊκό δεδομένο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σωστά τη δουλειά της γι αυτό η αντιπολίτευση της ασκεί κριτική» υπογράμμισε και επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Το τοπίο δεν είναι ίδιο με το καλοκαίρι έχει μια χροιά καλύτερη, αλλά πάλι βρισκόμαστε στο να μιλάμε για τη διαπραγμάτευση που δεν τελειώνει, για στόχους οι οποίοι δεν επιτυγχάνονται, για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα το οποίο η κυβέρνηση εξήγγειλε αλλά δεν το είδαμε πουθενά», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι τα δύο νομοσχέδια (φορολογικό και ασφαλιστικό) που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή θα είναι πολύ σκληρά για τους πολίτες.