Κυβερνητικά κοστούμια προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις που εκτιμάται ότι θα κληροδοτήσει η παρούσα κυβέρνηση όποτε προκηρυχθούν εκλογές «ράβουν» στη Νέα Δημοκρατία, με το βάρος να πέφτει πλέον στην κατάρτιση του προγράμματος κυβερνησιμότητας.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζουν ότι στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι όχι μονάχα να εισπράξει την αρνητική ψήφο της κοινωνίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά να πείσει ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το κόμμα που θα φέρει εις πέρας τις δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από το τέλμα της κρίσης και των μνημονίων.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένη μεταξύ της άτακτης υποχώρησης σε έναν ακόμα επώδυνο συμβιβασμό και της δρομολόγηης πολιτικών εξελίξεων στην περίπτωση που υιοθετήσει εκ νέου το «αντιμνημονιακό» προφίλ της. Ως εκ τούτου, στο επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη επιχειρούν να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για το ενδεχόμενο να κληθούν να αναλάβουν την εξουσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που διαβλέπουν πολιτικές εξελίξεις ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να ξαναφορέσει το αντιμνημονιακό κοστούμι, δαιμονοποιώντας το ΔΝΤ ως κεντρική προεκλογική ρητορική.

Η βάση του προγράμματος δεν θα είναι άλλη από τις 25 προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν και στο 10 Συνέδριο της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει περιοδείες μετά το Πάσχα για την διάδοση και τον εμπλουτισμό των κεντρικών θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα μεγάλο φόρτο εργασίας έχει πέσει στις ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί από τη ΝΔ προκειμένου να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του κόμματος. Τμήματά του θα ανακοινώνονται από τη Συγγρού ανάλογα και με την επικαιρότητα που «σηκώνεται» στην ατζέντα.