«Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τη ζωή του και το θάνατό του, μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλα παραδείγματα: Πρώτον, αυτό της αυτοθυσίας υπέρ Πατρίδος. Και, δεύτερον, αυτό της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες κι αντίστοιχους υπολογισμούς». Αυτά, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι από το Μαυρομμάτι του δήμου Μουζακίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις για την 188η επέτειο από το θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Αυτά τα δύο μεγάλα παραδείγματα, συνέχισε, είναι εκείνα τα οποία οφείλουν σήμερα να καθορίζουν, το δρόμο του δικού μας χρέους τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο και για τον Λαό μας, για να καταλήξει ως εξής:

«Οφείλουμε όλοι πριν από όλα να σκεφτόμαστε ότι πάνω από όλα είναι η Ελλάδα, ότι εκείνα που μας χωρίζουν είναι ήσσονος σημασίας έναντι εκείνων των μεγάλων τα οποία μας ενώνουν. Και για αυτό πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι φυσικά, με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, να χαράξουμε και να διαβούμε το δρόμο του δικού μας χρέους για την έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση και την κατοχύρωση του μέλλοντος των επόμενων γενεών».