Μια ώρα και ένα τέταρτο διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού χωρίς να προβούν σε δηλώσεις, ενώ όπως έχει διαρρεύσει η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Πάντως, τα στοιχεία που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στην συνάντηση με τον πρόεδρο και τους κορυφαίους επιτελείς της ΝΔ επιβεβαίωσαν -σύμφωνα με πηγές της Συγγρού- ότι η συνταγή είναι λάθος και η ύφεση κόβει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης.

Παρά το γεγονός ότι οι επιτελείς της ΝΔ πήραν εντολή από τον Α. Σαμαρά να μη δώσουν τίποτα περισσότερο από την συνάντηση πέρα από το ότι «έγινε ανταλλαγή απόψεων» από τις ακρομυθίες των συμμετεχόντων έγινε φανερό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε δύο θέματα.

Το φορολογικό και την μείωση των φορολογικών συντελεστών και την ανάγκη επανεξέτασης των δημοσιονομικών όρων. Στην συνάντηση μετείχαν οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας αλλά και το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ.