«Τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες, δεν πρόκειται να ξεχρεωθούν, όσες εξεταστικές επιτροπές και αν γίνουν» εκτίμησε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης της εξεταστικής επιτροπής και ζήτησε να επεκταθεί η έρευνα στα οικονομικά όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων του ΣΥΡΙΖΑ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

«Όλα τα κόμματα έχουν δανειστεί από τις τράπεζες» εκτός από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων που μπήκαν στο Κοινοβούλιο το 2015, οπότε δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα και τη Χρυσή Αυγή η οποία μπήκε στο Κοινοβούλιο το 2012 και επέλεξε να μην δανειστεί» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης στο κόμμα του.

Αναφερόμενος στις οφειλές των επιχειρηματικών ομίλων που είναι ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υποστήριξε ότι ξεπερνούν τα 808 εκατ. ευρώ, «ποσό διπλάσιο από το τίμημα της πώλησης του λιμανιού του Πειραιά και πολλαπλάσιο από το ποσό που εισπράχθηκε από την πώληση των αεροδρομίων της χώρας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής ζήτησε τέλος από την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα την διάταξη νόμου που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα στελέχη των τραπεζών που έδωσαν αυτά τα δάνεια και ζήτησε ο έλεγχος για τα ΜΜΕ να περιλάβει και τις «παράλληλες εργολαβίες», όπως τις χαρακτήρισε.