Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα διερευνήσει τα δάνεια που έχουν πάρει πολιτικά κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

«Οι δέκα Παπασταύρου που λέγατε έχουμε φτάσει στο σημείο να μην είναι δέκα, αλλά το ίδιο πρόσωπο σε δέκα διαφορετικές λίστες» ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως με την επιθετική πολιτική που ακολουθεί της ταιριάζει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, απαντήσεις δεν έχουμε πάρει, συνεχίζετε να καλύπτετε τον κύριο Παπασταύρου, που βρέθηκε και στα Panama Papers… Φτάνει η ώρα που θα λογοδοτήσει η παρέα που οδήγησε τη χώρα εδώ… Καλύπτονται τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά χωρίς να δίνετε κανένα λόγο. Σήμερα θα σας δοθεί η ευκαιρία να δώσετε στον λαό κάποιες απαντήσεις…», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για…Μπανανία.

«Κύριε Τσίπρα πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος για να ξεκινήσετε όπως ξεκινήσατε; Θα μας βάλετε και τρία μέτρα κάτω από το χώμα επειδή προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη; Απαγορεύεται; Τα κακά πέρασαν τα χειρότερα έρχονται…Η Ελλάδα κάθε μέρα που περνάει γίνεται Banana Republic – ψευδοδημοκρατία της Μπανανίας. Εκεί την φέρατε την χώρα. Και αυτή την  υστατη στιγμή θυμηθήκατε να αναζητήσετε τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος. Μάθαμε ακόμα ότι στον ελεύθερο χρόνο σας φτιάχνατε καφέ στους διαπλεκόμενους που εσείς καταγγέλετε! Το αίτημα για εκλογές γίνεται πιο επιτακτικό. Η κοινωνία ασφυκτιά, οι πολίτες ψάχνουν από κάπου να κρατηθούν… Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η πατρίδα μας. Εϊμαστε έτοιμοι να πάρουμε στους ώμους μας και τις δικές σας ευθύνες. Η ΝΔ πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε θα κληθεί να αναλάβει το έργο της ανόρθωσης της χώρας γιατί έτσι που τα κάνατε δεν υπάρχει άλλη επιλογή», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών: