Σύσσωμη η ελληνική πολιτική ηγεσία εκφράζει τη συγκίνησή της για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου.
Αναφερόμενος στον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε η εμβληματική φυσιογνωμία του ανανεωτικού αριστερού λόγου, βασική παράμετρος του οποίου ήταν πάντα η στρατηγική της εθνικής ενότητας. Στην τελευταία φάση της ζωής του, έδειξε με τη στάση του, εν μέσω της κρίσης, τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά προοδευτικός, ριζοσπάστης και ενωτικός ταυτόχρονα. Με την προσωπική του πορεία, ο Λεωνίδας Κύρκος είχε γραφτεί εδώ και πολύ καιρό στην Ιστορία. Η φυσιογνωμία του θα είναι πάντα παρούσα, μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον φτωχό δυστυχώς σε γενναιόδωρες και συναινετικές πολιτικές προτάσεις».
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος πληροφορηθείς το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της πολιτικής, που σημάδεψε με τη δράση του την πορεία του τόπου.

Στη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του αναδείχτηκε, μέσα από τους αγώνες και τις προοδευτικές ιδέες του, σε ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς, υπηρετώντας με μαχητικότητα την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Οι αλλεπάλληλες θητείες του ως μέλους του Ελληνικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελούν περίτρανη απόδειξη της ευρείας αναγνώρισης των αγώνων του. Πολιτικός μιας άλλης γενιάς, αποτελεί με την αστείρευτη αγωνιστικότητά του και τη νηφάλια φωνή του έμπνευση για κάθε σύγχρονο πολιτικό.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους και στους συναγωνιστές του».
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου. «Το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει τη λύπη του, για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, του ιστορικού ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς. Με τους αγώνες του για τη Δημοκρατία και την Αριστερά, με την ιδιαίτερη κοινοβουλευτική του παρουσία και τις καινοτόμες ιδέες του, κατέκτησε τη δική του, ξεχωριστή θέση, στη μεταπολεμική πολιτική ιστορία της χώρας. Ο Λεωνίδας Κύρκος παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του, σταθερά προσανατολισμένος στη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο ηγέτης της Αριστεράς, που σημάδεψε με τη ζωή του, τη δράση του και τις ιδέες του, όχι μόνο την Παράταξή του, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική πολιτική σκηνή για πολλές δεκαετίες.

Πρωτοπόρος στο κίνημα για την ανανέωση της Αριστεράς, ευτύχισε να τιμηθεί εν ζωή από πολλούς αντιπάλους του και να αγαπηθεί από πολυάριθμους φίλους του, απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Ακούραστος σε όλη του τη ζωή, πεισματικά αφοσιωμένος στις ιδέες του, αλλά και ασυνήθιστα ειλικρινής στην αυτοκριτική του, άφησε πλούσια πολιτική κληρονομιά σε όλους, φίλους και αντιπάλους του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Λεωνίδας Κύρκος δίδαξε ευπρέπεια.
Πάντα συνετός, συμβούλευε το σωστό, δεν εισακούετο πάντα όπως και τελευταία.Όμως η καρτερικότητα του και η ευρύτητα του θα τον καταγράψουν στους καταλόγους των σημαντικών ανθρώπων της γενιάς του».