Εκτάκτως αναχωρεί για το Παρίσι αύριο ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς τα ξημερώματα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, αύριο, Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

Επίσης, την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος ‘Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ είχε τοποθετηθεί για την Πέμπτη αλλά επισπεύδεται μετά από αίτημα της γαλλικής πλευράς για αύριο, Τετάρτη, διότι ο κ. Ολάντ θα απουσιάσει μετά το βράδυ της Τετάρτης από το Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναβάλλεται, για την Παρασκευή στις 10 το πρωί, η συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική η οποία ήταν να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου.

Για την αναβολή ενημερώθηκαν ήδη οι πολιτικοί αρχηγοί.