Την ύφεση δεν την προκαλεί το μεσοπρόθεσμο αλλά ο τεράστιος δημοσιονομικός εκτροχιασμός και το δυσθεώρητο χρέος», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζητεί την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου.

Επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μεσοπρόθεσμου, σημειώνοντας πως χωρίς αυτό «δεν θα μπορούσαμε να φθάσουμε στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου».

«Δεν θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, θέλουμε μία συζήτηση μεταξύ εταίρων. Αυτό δεν σημαίνει χαλάρωση, δεν σημαίνει μείωση των στόχων, αντιθέτως πρέπει να εφαρμόσουμε τα ψηφισμένα μέτρα για να είμαστε πιο κοντά στους στόχους μας», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι η συναίνεση ακόμη και σε μικρά δείγματα βοηθάει πάρα πολύ τη χώρα και έθεσε ως παράδειγμα την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, για την οποία εξασφαλίστηκε συναίνεση από το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά τις έντονης κριτικής από την αντιπολίτευση της πολιτικής η οποία ακολουθείται, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν ελεεινολογούμε τη χώρα μας και τις προοπτικές μας δεν πρόκειται να ανοίξει ορίζοντας».
«Δεν υπάρχει χειρότερο στην πολιτική του 2011 από την επένδυση στην καταστροφή και από ένα πολιτικό λόγο που επιχαίρει κάθε φορά που προκύπτουν προβλήματα», συμπλήρωσε.

«Αντί να κινηθούμε όλοι σε μια ενιαία γραμμή εθνικής σοβαρότητας και να δούμε τι γίνεται παντού, εμείς πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας, δημιουργώντας αίσθημα φόβου και ανασφάλειας στον Έλληνα πολίτη», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος και διερωτήθηκε «ποιος μπορεί να επενδύσει στο κλίμα αυτό;».