Οξύτατο επεισόδιο που θύμισε παλαιότερες συεδριάσεις προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως επικράτησε ένταση. Όρθιος ο Πρωθυπουργός του ζήτησε πολλές φορές να ανακαλέσει, ενώ ο κ. Μητσοτάκης επέμενε στον ισχυρισμό του, επαναλάμβανε ότι «δεν ανακαλώ» και ζητούσε από τον κ. Τσίπρα να καθίσει κάτω.

«Δεν ήταν ο κ. Μαυρίκος σχολιαστής σε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση μετά το debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη;», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και είπε ότι ο τρίτος του κυκλώματος είχε σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον κ. Τσιπρα.

«Είναι δικός σας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού.

Η αναταραχή γενικεύτηκε στην αίθουσα με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να ανακαλέσει τους βουλευτές στην τάξη διερωτώμενος: «Που την βρίσκετε την όρεξη δύο τα ξημερώματα».

Σε δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, αμέσως μετά από τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία που του κατέθεσα για τις σχέσεις του κόμματός του με τους εκβιαστές. Δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον Πρωθυπουργό της χώρας και να λέει ότι είναι στενός συνεργάτης μου ένας από τους εκβιαστές. Οφείλει να ανακαλέσει, αλλιώς είναι ένας κοινός συκοφάντης».

Ούτε μετά την πρόσκληση του Πρωθυπουργού ανακάλεσε τον ισχυρισμό του ο κ. Μητσοτάκης. Ως «κοινό συκοφάντη», αφού δεν ανακαλεί, τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας.