Ο Αλέξης Τσίπρας ηττήθηκε στις επιδιώξεις που είχε για το προσφυγικό, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι «ούτε τα σύνορα άνοιξαν, ούτε αποσυμφορήθηκε η χώρα από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες».

«Η αποστολή αυτή ήταν, πάλεψε και ηττήθηκε. Και οι χαμένοι στην πάλη παλεύουν, αλλά χάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega.

«Η σύνοδος υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδωσε εντολή για άνοιγμα ευρωπαϊκών συνόρων και αποσυμφόρηση από εγκλωβισμένους πρόσφυγες και επί αυτών ζητούσε συναίνεση ο πρωθυπουργός», σημείωσε. Και συμπλήρωσε:

«Δεν τα έκανε και γύρισε θριαμβολογώντας ότι έκανε συμφωνία».

Πρόσθεσε δε ότι την ίδια ώρα «η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιούσε ότι αυτή η συμφωνία θα έχει δυσκολίες στις λεπτομέρειές της».

«Μια λύση στην αποτυχία είναι να βρίσκεις δικαιολογίες», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνοντας πως ότι εάν ο ίδιος ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα και δεν πετύχαινε το άνοιγμα των συνόρων, θα παραιτείτο.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο κ. Λεβέντης σχολίασε πως έχει «βάσιμες υποψίες» ότι η παρούσα Βουλή θα ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στο 2016.