Καθησυχαστικός για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι στόχος για ιστορικούς λόγους, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί είμαστε πέρασμα πολλών ανθρώπων και βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις. Δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν» είπε στον ΣΚΑΪ.

Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή με διαρκείς συσκέψεις στο Αρχηγείο.

Επίσης, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα είναι ήδη ενισχυμένα, ωστόσο έχει ζητηθεί από τους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί για άτομα που πιθανόν κρίνονται ύποπτα ή για εγκαταλελειμμένα αντικείμενα όπως σακίδια ή βαλίτσες. Αντίστοιχη εντολή έχει δοθεί και σε αστυνομικούς που περιπολούν σε σταθμούς του Μετρό.

Για την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη ο υπουργός τόνισε πως «μας απασχόλησαν τα άμεσα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, όχι λόγω της αύξησης του κινδύνου, αλλά λόγω της επίθεσης. Μας απασχολεί σε καθημερινή βάση το πώς θα βελτιώσουμε τα μέτρα ασφαλείας».

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «η επίθεση του Νοεμβρίου κινητοποίησε την κυβέρνηση που είχε λάβει τότε μέτρα για τη φύλαξη στόχων ξένων συμφερόντων. Με βάση αυτή την εμπειρία λάβαμε και σήμερα ανάλογα μέτρα».