Λίγες μέρες ανακωχής κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πάνο Καμμένο για να λυθεί το θέμα που προέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε «Μακεδονία» τα «Σκόπια».

Πλέον οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον πρωθυπουργό που πιέζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τον υπουργό και από τους ΝΑΛ να τον διώξει.

Μάλιστα αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέλαβε ειδική αποστολή να πείσει από κοντά τον Πάνο Καμμένο, ενώ ακολούθησε και νέο τηλεφώνημα Τσίπρα – Καμμένου.

Πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο κίνημα στήριξης του Γιάννη Μουζάλα από δεκάδες κομματικά στελέχη, τον Πρόεδρο της Βουλής, υπουργούς και την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Ωστόσο αυτή τη φορά η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο δεν ήταν χαλαρή. Σαφώς και το ύφος του Πάνου Καμμένου δεν ήταν τόσο εντονο όσο στις δημόσιες εμφανίσεις του, ωστόσο ο διάλογος είχε σημεία με ένταση.

Σύμφωνα με Τα Νέα ο διάλογος ήταν ο εξής:

Αλέξης Τσίπρας: Ξέρεις ότι το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό. Του Μουζάλα του ξέφυγε η λέξη «Μακεδονία και επιπλέον έχει κάνει σημαντική δουλειά στο προσφυγικό

Πάνος Καμμένος: Έχω πρόβλημα με το ακροατήριο μου. Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα μου από στρατιωτικούς. Δεν έχω άλλη επιλογή.

Αλέξης Τσίπρας: Μα αυτό δεν μπορεί να είναι αιτία για μια παραίτηση.

Πάνος Καμμένος: Εάν δεν φύγει ο Μουζάλας θα αποχωρήσω με τους υπουργούς μου από την κυβέρνηση, την οποία και θα συνεχίσω να στηρίζω