«Το τουρκικό καθεστώς αξιοποιεί ως όχημα τη Νατοϊκή εμπλοκή στον Αιγιακό χώρο για να προωθήσει με τον πλέον απροκάλυπτο, αναβαθμισμένο και επίσημο τρόπο την ”γκριζοποίηση” του Αιγαίου», επισημαίνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής (6/3) για «το αποκαλυπτικό έγγραφο, το οποίο κατέθεσε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, σε σχέση με τις δραστηριότητες του τελευταίου στο Αιγαίο».

Χαρακτηρίζει δε, αδιανόητο και πρωτοφανές η Ελλάδα να στηρίζει και να συμμετέχει σε μια Νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, μέσω της οποίας αμφισβητούνται άμεσα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με σκοπό να προκληθούν απαράδεκτα τετελεσμένα.

«Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα και το υποτελές μνημονιακό πολιτικό μπλοκ φέρουν κάτι παραπάνω από εγκληματικές εθνικές ευθύνες γιατί συναίνεσαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τη Νατοϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο» τονίζει ο Παν. Λαφαζάνης και προσθέτει: «Ακόμα βαρύτερες είναι οι εθνικά εγκληματικές αυτές ευθύνες τους, όταν συνεχίζουν να παρέχουν στήριξη στο ρόλο του ΝΑΤΟ, την ώρα που το τελευταίο φαίνεται να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Τουρκίας, οι οποίες αμφισβητούν ακόμα και την ελληνικότητα νησιών του Αιγαίου».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της ΛΑΕ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει αυτήν την χωρίς προηγούμενο τακτική. Να σταματήσει αμέσως κάθε συμμετοχή και κάθε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ως απαράδεκτη και υπονομευτική για τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και για την ειρήνη και την προάσπιση του διεθνούς δικαίου που αφορά τους πρόσφυγες».