«Καταλήξαμε σε μια κοινή ανακοίνωση που θα βγει σε λίγο από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τη συνυπογράφουμε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν υπογράφουν την ανακοίνωση το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων», δήλωσε εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο Πάνος Καμμένος.

«Είναι σημαντικό ότι τη Δευτέρα το πρωί ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες έχοντας στα χεριά του μια κοινή γραμμή για το προσφυγικό, μια κοινή γραμμή στα ελάχιστα. Υπήρξαν διαφωνίες όσον αφορά γενικότερα κυβερνητικά θέματα», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πίεση από την προσφυγική κρίση απ’ όλη την Ένωση».

Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, ο πρωθυπουργός πάει πλέον στις Βρυξέλλες «ζητώντας να εφαρμοστούν όλες οι κοινές συμφωνίες: αυτή του ΝΑΤΟ, αυτή με την Τουρκία, δημιουργία της ακτοφυλακής της ΕΕ της μετατροπής δηλαδή της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή με έδρα την Ελλάδα».

Στόχος, όπως διεμήνυσε ο κ. Καμμένος, είναι με «απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις να φτάσουμε πλέον σε μια ευρωπαϊκή λύση του προσφυγικού».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εύσημα που έδωσαν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Θέλω δημόσια ως υπ. Άμυνας να συγχαρώ τους αρχηγούς των επιτελείων και κάθε άντρα και γυναίκα των ενόπλων δυνάμεων που κατάφεραν μέσα σε λίγες μέρες να ανταποκριθούμε σε λίγες μέρες στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η χώρα», κατέληξε ο κ. Καμμένος, ενώ ερωτώμενος σχετικά, εξήγησε πως στο κοινό ανακοινωθέν δεν θα συμπεριληφθούν οι προτάσεις που κατέθεσε η κα Γεννηματά.