«Η Ελλάδα ξέρει από προσφυγιά. Οι παππούδες μας ήρθαν το 1922 κυνηγημένοι από την Μικρά Ασία, πρόσφυγες και οι ίδιοι. Σήμερα έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Καλούμε κάθε νέο και νέα, όπου ζει και δραστηριοποιείται, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς να γίνει κομμάτι αυτής της υπόθεσης, να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά στους πρόσφυγες. Όλοι και όλες μας μπορούμε με τον πιο απλό τρόπο να βοηθήσουμε στην πράξη. Καλούμε τους νέες και τις νέες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των προσφύγων, στα κέντρα φιλοξενίας και στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί, να διαδώσουν και να στηρίξουν την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Κανένας άνθρωπος μόνος του, κανένα προσφυγόπουλο αφημένο στην τύχη του. Η αλληλεγγύη θα νικήσει».

Η Ευρώπη απέναντι στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση που έχει αντιμετωπίσει στη σύγχρονη ιστορία επιλέγει να μετατραπεί σε φρούριο, να εφαρμόσει ακροδεξιές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες πολιτικές, να ορθώσει φράχτες, να αναπτύξει στρατό και εν τέλει να στρώσει το έδαφος στον φασισμό, αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι στο σκοτάδι και το μίσος που ορθώνει η Ευρώπη, η Ελλάδα και η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας υπήρξαν και συνεχίζουν να αποτελούν το φως, την ελπίδα και το σπουδαιότερο παράδειγμα αλληλεγγύης.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η μονομερής και παράνομη απόφαση για κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες πολέμου, που παραβιάζει κατάφωρα κάθε ανθρωπιστική αρχή, ακόμη και την συνθήκη της Γενεύης, αναβαθμίζει το δικό μας καθήκον. «Να μην αφήσουμε την αλληλεγγύη να χαθεί και τη θέση της να πάρει ο ρατσισμός. Οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε πολλές περιοχές της χώρας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι. Είναι μωρά, μικρά παιδιά, οικογένειες που δραπέτευσαν από την φρίκη του πολέμου ρισκάροντας τα πάντα για να προστατεύσουν το αυτονόητο: τη ζωή τους», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.