«Δεν είμαστε απλώς κάτω από καθεστώς επιτροπείας -είναι πολύ κομψή αυτή η λέξη- αλλά στην κυριολεξία αστυνόμευσης», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στο «Πρακτορείο 104, 9 FM», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση σε κάθε νομοθετική της πρωτοβουλία, για την ανακούφιση των πολιτών από την κρίση, συγκρούεται κυριολεκτικά με τους δανειστές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα, είπε ότι το κρίσιμο για τη χώρα είναι να ολοκληρωθούν όσο γίνεται νωρίτερα οι διαδικασίες για την κατάθεση του νομοσχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και επέκρινε την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για σημαντική καθυστέρηση στο κυβερνητικό έργο.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο μετεγκατάστασης Διαβατών Θεσσαλονίκης, ο κ. Μηταφίδης τόνισε ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί δεν έχουν αίσθηση ότι έκλεισαν τα σύνορα προς την κεντρική Ευρώπη και είπε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουν περίσσευμα καρδιάς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Εξάλλου, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει καθορισμένη ατζέντα στην επικείμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό, ο κ. Μηταφίδης είπε ότι «είναι η ίδια η πραγματικότητα που βάζει την ατζέντα» και κατηγόρησε όσους θεωρούν ότι αιτία του κακού για την προσφυγική κρίση είναι η ελληνική κυβέρνηση.