Νέο επεισόδιο, αυτή τη φορά σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αποπομπή των βουλευτών της από τη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση διεκόπη, ακούσθηκαν ύβρεις, ενώ κλήθηκε και ο φρούραρχος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη συνεδρίαση κατά την οποία γινόταν ενημέρωση για το ΝΑΤΟ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισαν «προδότη» τον υπουργό Πάνο Καμμένο και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που ήταν εκεί, αλλά και «Φιλιππινέζες» τους επιτελείς.

Κατά πληροφορίες έβρισαν με χυδαίες εκφράσεις τους πρόσφυγες, ενώ βιντεοσκοπούσαν με κινητά τη συνεδρίαση.

Επειδή οι βουλευτές του κόμματος, μετά το επεισόδιο, δεν αποχωρούσαν, κλήθηκε άμεσα και εσπευσμένα ο φρούραρχος της Βουλής και τελικά απομακρύνθηκαν.

Την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, από τις 11 το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής από τον κ. Καμμένο βρίσκονται, το μεταναστευτικό ζήτημα, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και η συμμετοχή – εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Τι υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή

Τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, παρουσίασε με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, παραδεχόμενη ότι ο Χρήστος Παππάς αποκάλεσε «προδότη» και «Φιλιπινέζα των λαθρομεταναστών» τον υπ. Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Επιπλέον, το κόμμα δημοσιοποίησε την απόφαση του προέδρου της επιτροπής με την οποία διατάσσεται η αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή.

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής πήρε τον λόγο και έθεσε καυτά και καίρια ερωτήματα στον συνεταίρο του Τσίπρα. Ο Καμμένος, αδυνατώντας να μας αντιμετωπίσει με επιχειρήματα, αποχώρησε από την αίθουσα παραληρώντας.

Ο Χρήστος Παππάς του απάντησε αποκαλώντας τον “προδότη” και “φιλιπινέζα των λαθρομεταναστών”. Την ίδια ώρα όλο το αντισυνταγματικό τόξο ενώθηκε και επιτέθηκε φραστικά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να λάβει απαντήσεις με τον πρέποντα τρόπο.

Στο σημείο εκείνο επενέβη η φρουρά της βουλής και περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί κατέλαβαν τα έδρανα ανάμεσα στους τρεις βουλευτές μας και καμιά πενηνταριά υπαλλήλους του αντισυνταγματικού τόξου και η επιτροπή διεκόπη οριστικά.

Λίγο αργότερα, η φρουρά της βουλής μας κοινοποίησε απόφαση του προέδρου, με την οποία οι βουλευτές μας… “αποβάλλονταν” από την εν λόγω επιτροπή (λες και είμαστε στο γυμνάσιο και μας ρίχνει αποβολή ο διευθυντής για ανάρμοστη συμπεριφορά)!

Το αντισυνταγματικό τόξο βρίσκεται σε πανικό και όλα τα αποκόμματα που το συναποτελούν έχουν ενωθεί εντελώς ξεδιάντροπα σε βάρος της μόνης δύναμης που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της χώρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Δείτε την απόφαση του προέδρου της επιτροπής…

eggrafo