Με ανακοινώσεις αποχαιρέτισαν τα κόμματα τη δημοσιογράφο Μαρία Παπουτσάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών.

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Μαρία Παπουτσάκη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους της. Η Μαρία Παπουτσάκη άφησε πίσω της ένα πλούσιο δημοσιογραφικό έργο, επιδεικνύοντας ήθος και μαχητικότητα».

Νέα Δημοκρατία

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος, συνέπεια και επάρκεια για περισσότερα από τριάντα χρόνια, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες και βάζοντας πάνω απ’ όλα την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Στους πολύ δικούς της ανθρώπους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας».

Σταύρος Θεοδωράκης

«Με την Μαρία είχαμε δουλέψει μαζί πολλά χρόνια σε εφημερίδες. Ήταν πάντα η ευγενική μας φίλη, πρόθυμη να μας συμπαρασταθεί ή να μας φωτίσει με τις γνώσεις της. Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μεγάλη δημοσιογράφος, μεγάλη ρεπόρτερ. Σεμνή αλλά πάντα παρούσα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους πολύ δικούς της ανθρώπους.

Σταύρος Θεοδωράκης»

Φώφη Γεννηματά

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, για την απώλεια της Μαρίας Παπουτσάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μια υπέροχη γυναίκα. Μαχητική δημοσιογράφος και  αφοσιωμένη σύντροφος. Σε όλη την πορεία της επέδειξε ήθος, εντιμότητα, επαγγελματισμό και δύναμη. Για όλους εμάς, και εμένα προσωπικά, υπήρξε κυρίως μια  φίλη, αληθινή με καθαρή σκέψη και ειλικρινή  φωνή.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Αντίο αγαπημένη μου Μαρία.»

Ένωση Κεντρώων

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της δημοσιογράφου Μαρίας Παπουτσάκη που υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια το επάγγελμα με τεράστιο ήθος, αντικειμενικότητα και περίσσεια υπευθυνότητα.»