Μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο ίδιος απορρίπτει τα περί αφαίρεσης αδειών, αφού όπως «δεν υπάρχουν άδειες αυτή τη στιγμή, κανείς δεν έχει» ενώ αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια: «Αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνει ότι ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους και θα διενεργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

«Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» εξηγεί.

Αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε ότι ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα: «Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα. Αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών.