Τροπολογίες για την δημιουργία Ηλεκτρονικού Αρχείου Υπηρεσιών Υγείας, κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τα «μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου» (παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης) και για την προαγωγή των προγραμμάτων μητρικού θηλασμού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου -η οποία διαρκεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές- ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε την κατάθεση κι άλλων τροπολογιών και νομοτεχνικών βελτιώσεων μέχρι το πέρας της συνεδρίασης.

Όπως τόνισε, αναφορικά με την τροπολογία για το Ηλεκτρονικό Αρχείο Υπηρεσιών Υγείας, ουσιαστικά οργανώνει όλο το σύστημα σε μια νέα βάση για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και συγκεντρώνει τα στοιχεία που, αυτή τη στιγμή, είναι διασκορπισμένα σε υπηρεσίες ανά την Ελλάδα και δεν μπορεί να γίνει κεντρική αξιοποίησή τους. «Είναι ένα πλαίσιο οργάνωσης αυτού του συστήματος και του είδους των στοιχείων τα οποία θα συλλέγονται και θα αξιοποιούνται από τις διευθύνσεις του υπουργείου και από την κεντρική ηγεσία» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Με την δεύτερη τροπολογία, προάγονται τα προγράμματα μητρικού θηλασμού, μέσω της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ειδικά για νοσοκομεία, τα οποία, εκτός από το υπουργείο Υγείας, εποπτεύονται κι από το υπουργείο Παιδείας.