Τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχουν στην συνείδηση του πολίτη οι Ανεξάρτητες Αρχές, επισήμανε στην ομιλία του στις εργασίες της 3ης Επιστημονικής Ημερίδας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, στις Ανεξάρτητες Αρχές, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «είναι κατάντια κράτους ένας πολίτης, για να βρει το δίκαιό του, να πρέπει να καταφύγει σ’ ένα ηλεκτρονικό ή έντυπο ΜΜΕ» και ότι επιπλέον «είναι θλιβερό δεκαετίες ολόκληρες, όποιο χρώμα είχε η εκάστοτε κυβέρνηση, οι πολιτικοί να μην έχουν τα πολιτικό θάρρος να επιλύουν από μόνοι τους προβλήματα πετώντας το μπαλάκι ή στις Ανεξάρτητες Αρχές ή στη Δικαιοσύνη».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, υπογράμμισε πως «είναι επιβεβλημένες νέες Συνταγματικές ρυθμίσεις, ώστε να θωρακιστεί στο μάξιμουμ η ανεξαρτησία Αρχών και Συνηγόρων, γιατί κυρίως στις Ανεξάρτητες Αρχές του οικονομικού πεδίου, υπάρχουν πολλές σκιές που συνδέουν τις αποφάσεις τους με παράγοντες της αγοράς. Δηλαδή με τα «συμφέροντα»«.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση «το δικαιολογημένο αίτημα της Ομοσπονδίας για πλήρωση των κενών που υπάρχουν σε ορισμένες διοικήσεις Ανεξάρτητων Αρχών, όπως και στην πλήρωση κενών θέσεων εργαζομένων επιστημονικού επιπέδου, καθώς η έλλειψή τους, πράγματι δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες».

«Επειδή πολλές φορές η Δημόσια Διοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο κριτικής, μπορώ να διαβεβαιώσω προσωπικά ότι οι εργαζόμενοι και στελέχη στις Ανεξάρτητες Αρχές είναι πολύ υψηλού μορφωτικού επιπέδου» πρόσθεσε.

Ο Τέρενς Κουίκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΡ, λέγοντας ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχε «καταγγείλει ως αποτέλεσμα μιας «δικτατορίας» που ξεπερνούσε κάθε όριο, υπενθυμίζοντας το ότι είχε πρόεδρο και αντιπρόεδρο που είχαν υπερβεί τα συνταγματικά όρια της θητείας τους με την πλήρη κάλυψη και στήριξη προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Αυτή η παρέα, ως μη όφειλε, εγκαλούσε τα κανάλια κατηγορώντας τα ότι την ημέρα του Πολυτεχνείου μετέδιδαν πέντε λεπτά ρεπορτάζ από την πορεία και πολλαπλάσιο χρόνο ρεπορτάζ από επεισόδια με τους αναρχικούς που είναι καθεστώς πλέον αυτήν την επετειακή ημερομηνία. Δηλαδή, ευθεία παρέμβαση στη δημοσιογραφική δουλειά ως λογοκριτικός μηχανισμός», είπε στην συνέχεια, προσθέτοντας «και δεν θα ξεχάσω ότι το τόσο παρεμβατικό ΕΣΡ όπου το βόλευε, σιώπησε σκανδαλωδώς όταν τη νύχτα των Ιμίων τηλεοπτικό κανάλι έδειχνε σε απευθείας σύνδεση τις κινήσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων από το ναύσταθμο Σαλαμίνας».

«Διαφορετική «ευαισθησία» για την ημέρα του Πολυτεχνείου και διαφορετική όταν η Πατρίδα μας έφτασε στα πρόθυρα του πολέμου δίνοντας μέσω τηλεοπτικού σταθμού πληροφορίες, με ζωντανή εικόνα, στην Άγκυρα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα πρόστιμα που επέβαλλε το ΕΣΡ, είπε ότι «για το ίδιο παράπτωμα επέβαλαν το ίδιο ύψος προστίμου σε ένα μητροπολιτικό πανελλαδικό κανάλι και σε ένα μικρό περιφερειακό» καταλήγοντας «μια επιβολή ποινών που θα μπορούσε εύλογα να εγείρει την υποψία ότι επί της ουσίας οι πρωτεργάτες του ΕΣΡ συνεργούσαν στον οικονομικό αφανισμό και τελικά στο κλείσιμο περιφερειακών καναλιών επ’ ωφελεία των Πανελλαδικών, που θα αποκτούσαν μεγαλύτερη τηλεοπτική πελατεία στις Περιφέρειες».