Ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, επιρρίπτει ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «θέλει να διώξει τους αγρότες από τα χωράφια».

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε κοινωνικής ομάδας να διαμαρτύρεται, αλλά όχι να προκαλεί επεισόδια.

«Αν όμως αυτή τη στιγμή ήταν διαφορετικό το σκηνικό, αν είχαμε κυβέρνηση ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας θα ήταν καβάλα πάνω σ’ ένα τρακτέρ, θα κατήγγειλε τα φασιστικά ΜΑΤ, τα οποία χτυπάνε τους αγρότες και θα τους καλούσε όλους να τα σπάσουν όλα στην Αθήνα, όπως έκανε στο παρελθόν» είπε ο κ. Καράογλου.

Χαρακτήρισε «απαράδεκτο αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση με τους αγρότες», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 1961 «ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής» είχε εξασφαλίσει το διατροφικό ζήτημα της χώρας και τώρα -όπως είπε- εισάγει το 70% των τροφίμων και υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να ενισχυθεί.

Για τις τηλεοπτικές άδειες παραδέχτηκε ότι υπήρξαν ευθύνες στο παρελθόν, αλλά κατήγγειλε την κυβέρνηση για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και ότι επιχειρεί να ελέγξει τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπροστά στις κοινωνικές αντιδράσεις.

«Οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ μεταφέρονται στον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Παππά, η κυβέρνηση διολισθαίνει επικίνδυνα σε αυταρχικές αντιδημοκρατικές λογικές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.