Με τον υπ. Επικρατείας, Νίκο Παππά, συνεχίστηκε η συζήτηση στη Βουλή μετά τις ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο η ομιλία του κ. Παππά ξεκίνησε με κόντρα με την Σοφία Βούλτεψη.

«Δεν περιμέναμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανέτρεχε στην ιστορία της γαλλικής επανάστασης για να μας διορθώσει» δήλωσε ο Νίκος Παππάς στην έναρξη της ομιλίας του, αναφερόμενος σε φράση που είχε πει προηγουμένως ο κ. Μητσοτάκης.

«Περιμέναμε ειλικρινά μία κουβέντα αυτοκριτικής. Είστε ικανοποιημένοι από το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο υπουργός για να εισπράξει την απάντηση από τη Σοφία Βούλτεψη: «ναι»!

«Θα το επαναλάβω για τα πρακτικά: είστε ικανοποιημένοι από το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ο καινούργιος αρχηγός της παράταξής σας κα Βούλτεψη είναι πιο μετρημένος», είπε ο κ. Παππάς, εν μέσω επιδοκιμασιών.

«Θα περίμενα μία κουβέντα αυτοκριτικής για την κατάντια που έχει περιπέσει η ελληνική τηλεόραση», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. «Ή έστω ένας να μιλήσει για την υπόθεση του βασικού μετόχου, δεν ακούσαμε τίποτα παρά το γνωστό κατενάτσιο». «Η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης», δήλωσε ο υπουργός για να ακολουθήσει διακοπή του από την κα Βούλτεψη. Ο κ. Παππάς ζήτησε την παρέμβαση του προεδρείου για να ανακαλέσει στην τάξη την βουλετή της ΝΔ. «Δεν υπάρχει μέτρο», σχολίασε ο υπουργός.

«Υποστηρίζετε ότι εμείς ελέγχουμε τη ροή της ενημέρωσης με τόση λάσπη που έχουμε δεχθεί; Λίγη ντροπή» τόνισε ο κ. Παππάς. «Τα κανάλια εδώ και 25 χρόνια λειτουργούν με καθεστώς μη νόμιμης λειτουργίας γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επέλεξαν συνειδητά να διατηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής».

Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να κάνει διαγωνισμό παρόλο που ακόμα και τώρα προσπαθείτε να υπονομεύσετε τη διαδικασία, σημείωσε ο κ. Παππάς. Η πλειοψηφία της Βουλής εξάντλησε όλα τα όρια για να συγκροτηθεί ΕΣΡ, αλλά μπλοκαρίστηκε η διαδικασία.

Με ποια αξιοπιστία τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά και άλλες τροποποιήσεις; αναρωτήθηκε ο υπουργός. «Αντί για αυτοκριτική εδώ έχουμε και ακρότητες». Μιλώντας για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο κ. Παππάς είπε ότι σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η διαδικασία της αδειοδότησης είναι κρατική αρμοδιότητα, «μην ελπίζετε σε νέα υπόθεση βασικού μετόχου».

Η επόμενη μέρα νομιμότητας θα βρει τη χώρα με τέσσερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τόνισε ο κ. Παππάς. «Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και βάλετε πλάτη να ξεπλύνουμε τη ντροπή των τελευταίων 25 ετών» είπε κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.