Κόντρα μεταξύ της Γ’ προέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, σημειώθηκε κατά τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, όποτε και ο κ. Λοβέρδος ζήτησε μετ’ επιτάσεως το λόγο, που όμως η κα Χριστοδουλοπούλου αρνήθηκε να του δώσει, θεωρώντας πως δεν είχε το δικαίωμα να τον λάβει, κάτι που προκάλεσε την αγανάκτηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είναι συζήτηση που μπορούν να πάρουν όλοι λόγο, είναι παρεμπίπτον ζήτημα», εξήγησε η κα Χριστοδουλοπούλου, δίνοντας το λόγο στον κ. Παππά. «Δεν σας δίνω το λόγο, είναι τόσο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, μίλησε ο κ. Βενιζέλος», πρόσθεσε, παρά τις έντονες φωνές από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, ο κ. Παππάς αναγκάστηκε να ζητήσει το λόγο να πάρει ο κ. Λοβέρδος ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η συζήτηση.

«Κ. Λοβέρδο πραγματικά είστε προβληματικός, είστε παράνομος αυτή τη στιγμή», ακούστηκε να λέει η πρόεδρος για να του δώσει τελικά το λόγο για 2 λεπτά.

«Ο κ. Βενιζέλος μίλησε επί του κανονισμού, όπως ο κανονισμός ορίζει. Θα έχω 5 λεπτά όπως όλοι», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, με την κα Χριστοδουλοπούλου να επαναλαμβάνει ότι του δίνει το λόγο για 2 λεπτά «κατά παρέκκλιση».

«Παρεκτρέπεστε», της είπε ο κ. Λοβέρδος, με την κα Χριστοδουλοπούλου να ανταπαντά: «Ο τσαμπουκάς δεν θα περάσει. Το κάνετε συνέχεια και σκόπιμα».

«Εάν την πρόταση που σας έκανε ο κ. Βενιζέλος δεν την ακούσετε, εάν δεν το ακολουθήσετε, υπάρχουν κι άλλες λύσεις να μετριάσετε το πρόβλημα που δημιουργείτε. Ό,τι θα φύγει από δω εμπλέκει τον ΠτΔ. Ως προς τα εσωτερικά θέματα του κοινοβουλίου πρέπει να είστε άψογη. Εσείς με ένα πρόχειρο τρόπο- μην πω άλλη λέξη- μας είπατε ‘κύρωση είναι’. Προφανώς αγνοείται ότι επί των κυρώσεων το προεδρείο δίνει το λόγο σε όλους, ακόμη κι αυτούς που έχουν συμφωνήσει. [….] Χρόνο θα έχουμε κι αν δεν θέλετε να τον δώσετε εσείς θα τον πάρουμε μόνοι μας. Γι’ αυτό πρέπει να γυρίσετε σελίδα και αυτά τα πονηρά που μας εισηγηθήκατε -5 λεπτά το κάθε κόμμα- να τα ξεχάσετε. Ειδάλλως δεν θα είναι καλή η εξέλιξη της διαδικασίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

«Τις απειλές, όπου περνάτε. Αφήστε στο κοινοβούλιο τις απειλές γιατί δεν ξέρω πώς το έχετε εισπράξει αυτό το θάρρος», απάντησε η κα Χριστοδουλοπούλου, ενώ σε επόμενη διαμαρτυρία του ίδιου βουλευτή, η πρόεδρος είπε: «Κάνατε τις απειλές, ησυχάσατε, δεν ξεφορτώσατε;»