«Η κυβέρνηση ακολουθεί όλες τις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και ευρωπαϊκά προβλεπόμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση ενός ραδιοτηλεοπτικού πλαισίου, το οποίο θα σέβεται και την ενημέρωση των πολιτών και θα σέβεται και θα διασφαλίζει και το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, ανέφερε ότι «επί των ημερών της η ανεξαρτησία της ενημέρωσης, όχι μόνο δεν διασφαλίστηκε, αλλά ποδηγετήθηκε».

Η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε., η οποία ουδέποτε είχε προκηρύξει επίσημη διαδικασία αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Στον ισχυρισμό του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Καραγκούνη, ο οποίος είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Βόρεια Κορέα είναι το απίστευτο τρίγωνο διαπλοκής, την οποία είχε επί της δικής του κυβέρνησης οικοδομηθεί μεταξύ τραπεζών που έδιναν θαλασσοδάνεια, καναλιών και διαπλοκής που ζητούσε από το πολιτικό σύστημα ανταλλάγματα για να τα έχουν καλά μαζί τους».

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υποστήριξε ότι πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με σεβασμό στις κόκκινες γραμμές, τις οποίες είχε θέσει και προεκλογικά. Σε αυτό το σημείο επεσήμανε πως η κυβέρνηση παρουσιάζει μία πρόταση για το ασφαλιστικό, η οποία έχει στον πυρήνα της την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, προσθέτοντας πως αυτή η πρόταση είναι ανοιχτή σε βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται δίκαιες λύσεις για τους αγρότες και εξέφρασε την ελπίδα να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, σημειώνοντας πως οι μόνοι οι οποίοι θέλουν να υπάρχει ένα διαρκές κλίμα, χωρίς προτάσεις και χωρίς ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ακριβώς αυτοί που δεν έχουν καμία πρόταση.

Για το περιεχόμενο και το κλίμα των διαπραγματεύσεων, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει καθημερινά πολλές μάχες απέναντι στους δανειστές, οι οποίοι δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ, με συνέπεια άλλα να λέει το ΔΝΤ και άλλα η Κομισιόν. Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο να βρει λύσεις για τους πολίτες, πολεμά παθογένειες δεκαετιών στο Δημόσιο και συμφέροντα που οικοδομήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.