«Όταν το κράτος νομίζει ότι μπορεί να αποφασίσει τι χωρά και τι δεν χωρά στην αγορά, τότε έχεις αποχαιρετίσει τον Δυτικό κόσμο», σχολίασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, καθώς το Σύνταγμα έχει δώσει τη δικαιοδοσία για τα ΜΜΕ σε ανεξάρτητη Αρχή, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι όπως η κυβέρνηση «αποφασίζει πόσα ιδιωτικά κανάλια χωρούν στην αγορά, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα σούπερ-μάρκετ, ακόμα και τα περίπτερα».

«Η επιβολή του αριθμού των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει τον πλουραλισμό θέλοντας να εκβιάσει τα μέσα ενημέρωσης», είπε, μεταξύ άλλων.

«Εφόσον ο Αλέξη Τσίπρας θεωρεί ότι τα κανάλια είναι παράνομα, να αποσύρει τους βουλευτές του από την καθημερινή τους παρουσία σε αυτά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του είναι δημιούργημα των τηλεοπτικών εκπομπών.

«Το θέμα δεν είναι πώς θα χάσει κάποιος τη δουλεία του αλλά πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για αυτούς που δεν έχουν», σημείωσε επίσης.