«Όχι» στα hotspots, «ναι» σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, λέει η Λαϊκή Ενότητα του δήμου Δέλτα, με αφορμή τις αντιδράσεις σχετικά με τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή.

«Είναι απαράδεκτο να αξιοποιείται το δράμα αυτών των ανθρώπων για τη δημιουργία κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας, όπως βλέπουμε να συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο δήμο μας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει:

«Μεγάλη ευθύνη για τα γεγονότα έχει η δημοτική Αρχή, η οποία ενώ αρχικά, και με τη συμφωνία όλων των παρατάξεων, αποδέχτηκε την πρόταση για τη δημιουργία του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας και μετεγκατάστασης, στη συνέχεια αιφνιδίως άλλαξε θέση την ημέρα της συνεδρίασης του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου (5/2/2016) δίνοντας βήμα και ενισχύοντας ακροδεξιές αντιλήψεις. Είναι απαράδεκτο ότι στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο επέτρεψε στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, μία οργάνωση εγκληματιών και δολοφόνων, με γνωστή δράση στην εκμετάλλευση των αλλοδαπών, να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο. Τέτοιες ενέργειες συνολικά προσβάλουν και δυσφημούν τον τόπο μας».