Εκνευρισμός επικράτησε κατά την παρουσίαση της Κίνησης για την Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25) χθες το βράδυ στο Βερολίνο όταν ένας από τους παρευρισκόμενους, ο ανταποκριτής του Mega Γ. Βαλασσόπουλος, πήρε το λόγο και είπε στον Γιάννη Βαρουφάκη ότι αυτός έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε capital controls στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκώσει το μισθό του.

Ο κ. Βαρουφάκης παρενέβη εκνευρισμένος, γελώντας, λέγοντας ότι και για το σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο φταίει αυτός, ενώ ο παρευρισκόμενος του είπε σε έντονο ύφος να μην γελάει… Τότε ο κ. Βαρουφάκης του είπε ότι έχει ξεπεράσει το χρόνο της ερώτησης και επιχείρησε να τον διακόψει.

Πάντως ο τέως υπουργός Οικονομικών απέδωσε στην τρόικα την ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Βαλασσόπουλος: Στην Ελλάδα έχουμε τα capital controls. Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς είστε ο υπεύθυνος για τα capital controls.

Βαρουφάκης (αφού τον διέκοψε): …Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο.

Βαλασσόπουλος: Μη γελάτε! Μη γελάτε! Εμείς δεν γελάμε. Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls.

Βαρουφάκης: Εχετε ένα λεπτό. Εξαντλείτε τον χρόνο σας.

Βαλασσόπουλος: Οχι, σας μιλάω! Δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου εξαιτίας των capital controls…

Βαρουφάκης: ΟΚ, κατάλαβα τι λέτε. Θα απαντήσω. Πρέπει να σεβαστείτε τους κανόνες και τον χρόνο όλων.

Βαλασσόπουλος: Θέλω να πω… Πολλοί Ελληνες θεωρούν ότι είστε ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Παρακαλώ, απαντήστε…

 

Δείτε το βίντεο…