Ξεκάθαρο μήνυμα στους αγρότες ότι είτε θα προσέλθουν στο διάλογο, είτε η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη της στο Ασφαλιστικό, έστειλαν πηγές της κυβέρνησης αμέσως μετά την ομιλία με τη μορφή διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό.

Το τελεσίγραφο από την πλευρά της κυβέρνησης έρχεται λίγα 24ωρα πριν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα. «Η κυβέρνηση συσυζητά εναλλακτικά σενάρια για τους αγρότες μόνο σε τραπέζι διαλόγου. Οχι μέσω τηλεοράσεων η τελεσιγράφων», λένε από την κυβέρνηση, ωστόσο συνεχίζουν: «Δώσαμε στους αγρότες διάλογο με τον πρωθυπουργό και στη Βουλή με διακομματική επιτροπή. Ή έρχονται στο τραπέζι ή αλλιώς προχωράμε».

Ταυτόρονα υπογραμμίζουν ότι «δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα».

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, ανταλλάσσονται στοιχεία σε επιμέρους ζητήματα με τεχνικά κλιμάκια. Δεν εχει ζητηθεί ακόμα μείωση συντάξεων. Στο Eurogroup θα δείξουν μια τάση για το πότε θα έρθουν κλιμάκια. Εμείς επιμένουμε σε γρήγορη αξιολόγηση και στα χρονοδιάγραμμα που έχουν τεθεί».

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο από την κυβέρνηση λένε: «Η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ όμως θέλει;»

Για τις τηλεοπτικές άδειες αύριο το απόγευμα θα κατατεθεί διάταξη σε νομοσχέδιο που θα αναφέρει τις τέσσερις άδειες και ποιος θα κάνει τον διαγωνισμό.