Στην ανακοίνωση ότι «αύριο κιόλας» η κυβέρνηση καταθέτει διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου. Ο ίδιος εξαπέλυσε επίσης επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως «είναι κρίμα που ξεκίνησε τη θητεία του έτσι».

«Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση για την απαραίτητή συναίνεση για το ΕΣΡ έλαβε τέλος», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «η άρνησή τους να συναινέσουν στη συγκρότηση αποτελεί θεσμική εκτροπή. Διότι η συναίνεση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι προαιρετική, επιβάλλεται από το Σύνταγμα».

«Είναι κρίμα που ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη θητεία του έτσι, ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή», τόνισε και ανέφερε πως «αύριο κιόλας καταθέτουμε διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος».

«Τέλος, είμαστε πλέον αναγκασμένοι τον διαγωνισμό για τις άδειες να αναλάβει η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, τηρώντας όλες τις εγγυήσεις της νομιμότητας και της διαφάνειας».

Η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Θα αντέξουμε, να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια μας έδωσε τρεις φορές ο ελληνικός λαός».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι «είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Επανεκλεγήκαμε με μια σαφή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία του καλοκαιριού, κρατώντας κόκκινες γραμμές και εγγυώμενοι την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

«Δεν θα κόψουμε για 12η φορά τις συντάξεις, θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, δεν θα απελευθερώσουμε τις ομαδικές απολύσεις, θα προχωρήσουμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την προστασία των αδυνάτων, το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, θα βάλουμε τέλος και στην αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», επισήμανε.

Σημείωσε ακόμη ότι «ο χρόνος κυλάει γρήγορα και δεν έχουμε λεπτό για χάσιμο. Ήδη το νομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος συζητείται στις επιτροπές της Βουλής και την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί».