«Η κυβέρνηση γέρασε πολύ πριν την ώρα της και παρουσιάζει συμπτώματα που άλλες κυβερνήσεις είχαν παρουσιάσει πολύ αργότερα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ζήτησε «εθνική πολιτική δικαιοσύνης» για το προσφυγικό, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν.

«Κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης και θέλουν να τζογάρουν σε ακόμα μια εκλογική μάχη αλλά ελπίζω να μην επικρατήσει η φυγή προς τα πίσω. Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές και ο Τσίπρας να βρει το θάρρος να εκτιμήσει την κατάσταση, να συζητήσει με τους βουλευτές ώστε να δημιουργηθεί μια βουλή που θα δώσει λύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για το Ασφαλιστικό, σημείωσε: «Στην πολιτική δεν κάνεις τζόγο και δεν παίζεις με τα τυράκια. Τσίπρας, Τσακαλώτος και Δραγασάκης θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες και να καταθέσουν πρόταση για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι το συνεχές έγκλημα των τελευταίων 30 ετών. Δεν είναι μόνο ο Κατρούγκαλος ο λίγος».

«Η κυβέρνηση με τη στάση της κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας και των Σκοπίων», σχολίασε επίσης ο κ. Θεοδωράκης, σχετικά με το προσφυγικό. Και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να περάσουμε από την πολιτική του οίκτου στην εθνική πολιτική δικαιοσύνης. Ζήτησα να ορίσουμε από κοινού κάποιον εθνικό χειριστή της υπόθεσης με εξουσία δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο Μουζάλας δεν μπορεί να το κάνει αυτό μπορεί να διαχειριστεί μόνο το θέμα των προσφύγων».

«Το Ποτάμι δεν δειλιάζει στο να συνεργαστεί αλλά «δεν θα το κάνουμε για να σώσουμε τις καρέκλες μας. Θα συνεργαστούμε μόνο αν αυτό αν αυτό βοηθήσει να αλλάξει κάτι στην κοινωνία», επισήμανε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.