Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

«Δεν παραβλέπω την κόπωση του λαού μας μετά από έξι χρόνια. Για πρώτη φορά όμως έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο κάβο και μετά φως στον ορίζοντα», ανέφερε.

Για το Ασφαλιστικό είπε ότι απομένει θα καλυφθεί από την αύξηση των εισφορών, κάτι που έχουμε συμφωνήσει με τους κοινωνικούς εταίρους. «Η πρόταση είναι συμβατή με το γράμμα της συμφωνίας. Είναι αυτονόητο ότι θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς».

Όπως είπε αυτό είναι λεπτομέρεια σε σχέση με τη μεγάλη μεταρρύθμιση. Είναι πρόταση που γράφτηκε στα ελληνικά και δόθηκε στη δημοσιότητα σε ένα ευρύ διάλογο.

Για τους αγρότες ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι για βελτιώσεις σε ότι αφορά τους αγρότες. Αρκει να έρθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Χωρίς συζήτηση δεν υπάρχουν λύσεις».

Έκανε επίθεση στα media τονίζοντας: «Γιατί τα συστημικά μέσα ενημέρωσης τους αποθεώνουν όταν τους πολεμούσαν πριν από μερικά χρόνια;» Συνδέεται άμεσα με σκοπιμότητες, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, και με την αγωνία τους να μην ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, να μην ελεγχθούν τα δάνεια που πήραν και να μην γίνει έλεγχος στις λίστες φοροδιαφυγής.