«Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι μια τελευταία πράξη του δράματος», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στο Mega.

«Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, πρέπει να λύσει το θέμα των προσφύγων, πρέπει να λύσει το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στην επιχειρηματολογία τους, σε αυτό που κάνουν, δεν μπορούν να πείσουν κανένα», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως παρά το γεγονός ότι «δεν υπάρχει πια καμία “κυβερνητική ιστορία” που να συσπειρώνει τους 153, που να συσπειρώνει τον κόσμο της», τόνισε ότι «δεν πρέπει να καταρρεύσει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε, πάντως, ότι το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή. «Έχει 153 βουλευτές. Έχει μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουν υπάρξει κυβερνήσεις με 151. Θα πρέπει να αποφασίσει μερικά πράγματα που υποσχέθηκε και στους εταίρους μας και τους Έλληνες», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή κατάρρευση του χρηματιστηρίου υποστήριξε ότι «όλο αυτό το κλίμα που δημιουργεί η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ότι δεν αποφασίζει μερικά πράγματα» έχει διαλύσει «ό,τι έχει απομείνει στην ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι οι αγρότές «σε πολλά έχουν δίκιο», ωστόσο υπογράμμισε ότι «η σύγκρουση με τέτοιους όρους δεν οδηγεί πουθενά».

«Η λογική κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να μιλήσουμε με την κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα», επισήμανε και τόνισε την ανάγκη διαλόγου. «Έπρεπε η κυβέρνηση να έχει προλάβει τις κινητοποιήσεις. Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Προηγούνται των γεγονότων», σημείωσε.