«Είναι πολύ απλό αυτό που λέει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι αν οι απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να προχωρούμε εκβιαζόμενοι. Υπάρχουν και κάποια όρια, διότι εδώ πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει να προστατέψουμε και τον ελληνικό λαό. Επομένως εάν οι απαιτήσεις είναι παράλογες και εάν οι δανειστές είναι άκαμπτοι, και επειδή στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, το λόγο θα τον έχει ο ελληνικός λαός», τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Πρόσθεσε ότι «δεν απειλούμε κανέναν, απλώς οι Ευρωπαίοι πρέπει να λάβουν το μήνυμα: ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να εκβιάζεται, δεν είναι δυνατόν ο λόγος του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών να μην περνάει, δεν είναι δυνατόν να μην προτάσσουμε το συμφέρον των ελλήνων πολιτών. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν οι δανειστές».

Ερωτηθείσα αν με αυτό που ζητά η τρόικα εκβιάζεται η κυβέρνηση, είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι εν εξελίξει μια διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό και για το Φορολογικό που έπεται, προσθέτοντας «δεν υπάρχει εκβιασμός. Ο εκβιασμός μπορεί να προκύψει – ξέρουμε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, αυτή τη στιγμή, 100% της κυβέρνησης με τους δανειστές. Αν οι δανειστές μένουν άκαμπτοι στις θέσεις τους και δεν υπάρχει καμία βελτίωση στις συνομιλίες και στη διαπραγμάτευση, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αυτό θέλησε να πει (σ.σ. ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ)».

Κληθείσα να διευκρινίσει αν σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες το «αφήγημα θα είναι ψηφίστε μας για να μην εφαρμόσουμε αυτά που μας ζητούν οι δανειστές» και ερωτηθείσα «ποιο θα είναι το επόμενο βήμα», η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ κάθε φορά που υπήρχε μια κρίση και μια καμπή προσφεύγουν στην κρίση του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έκαναν και το Σεπτέμβριο και όπως έγινε και με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος».

«Από εκεί και πέρα, λοιπόν, θα θέσουμε τα δεδομένα στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την εντολή για το εάν και πώς θέλει να προχωρήσουμε. Αλλά δεν είμαστε στο σημείο αυτό. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια διαπραγμάτευση η οποία είναι σκληρή, αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν και οι δανειστές ότι υπάρχουν και όρια», κατέληξε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.