Εκλογές προκρίνει ο Πάνος Καμμένος αν οι δανειστές πιέσουν ασφυκτικά. «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος, αναφερόμενος και στα πρόσφατα επεισόδια με κατοίκους στην Κω, που αντιτάσσονται στη δημιουργία Hot Spots στο στρατόπεδο του Πυλίου, τα αποδίδει σε τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Όπως αναφέρει στην συνέντευξη του στην Real News, ένας μικρός αριθμός κατοίκων δεν επιθυμεί τη δημιουργία Hot Spots προκειμένου να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται οικονομικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Οι κάτοικοι της Κω δεν διαμαρτύρονται για τα hotspots. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δημιουργηθούν hotspots, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες. Ο αρχηγός των διαφωνούντων είναι ξενοδόχος, συνήθως το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό τον χειμώνα και τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από εκεί- νους που δήθεν κυνηγά, προκειμένου να μην μπουν στο hotspot. Μην ξεχνάμε ότι η σκοτεινή πλευρά είναι η παραοικονομία. Όταν κάποιοι πωλούν το μπουκάλι το νερό προς 3 ευρώ, αντί για 0,5 ευρώ, κερδίζουν 2,5 ευρώ. Αν αυτό το υπολογίσετε με ένα εκατομμύριο μετανάστες επί τρία μπουκάλια την ημέρα, θα δείτε τι σημαίνει μαύρο χρήμα. Ο έτερος διαμαρτυρόμενος και αγανακτισμένος πολίτης της Κω έχει πάρει το ψευδώνυμο “φορτιστής”. Είχε μία ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε τον Μάιο. Μέσα στην ταβέρνα του υπάρχουν δεκάδες πολύπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση. Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, έχουν την κάλυψη κάποιων Αρχών και φοβούμαι πολύ -λυπάμαι που το λέω- υψηλά ιστάμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος τους προειδοποιεί. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να γίνουμε εμείς οι μεσάζοντες εκείνων που βγάζουν μαύρο χρήμα από τους πρόσφυγες. Θα ακολουθήσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας των κατοίκων, αλλά και το συμφέρον της χώρας, προ- κειμένου οι πρόσφυγες να μπαίνουν για 24 ώρες στα hotspots, να καταγράφονται και αμέσως να φεύγουν για τα κέντρα προώθησης», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

O υπουργός Άμυνας προαναγγέλλει τσεκούρι στις δαπάνες για την εθνική άμυνα, αφήνοντας αιχμές για τις πρακτικές του παρελθόντος. «Δεν είναι δυνατόν να μην κλείσουν στρατόπεδα τα οποία είχαν σκοπό να εξυπηρετούν μόνο ρουσφέτια, λες και φυλάσσουν την Ελλάδα από τον… Ομέρ Βρυώνη», τονίζει.

Αναφορικά με τη Σένκεν τονίζει ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει η Ελλάδα εκτός της Ευρώπης, εκτός της Σένγκεν. Όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοια σενάρια θα διαψευστούν ακόμα μία φορά».

Ανοιχτό αφήνει και το ενδεχόμενο της κάλπης. «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις ο λαός θα έχει πάλι το λόγο. Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα. Το 2019, που θα γίνουν εκλογές, θα αποφασίσει ξανά ο λαός» λέει.

Διαχωρίζει τον Κωνσταντίνο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας «έχω καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή οικογένεια».

Ο Π. Καμμένος λέει «ναι» σε εξεταστική για το μνημόνιο,για να «πληρώσουν όλοι εκείνοι που σκλάβωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας».

Δηλώνει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα θα προχωρήσουν μαζί μέχρι να έρθει η ανάπτυξη. «Θα πάμε μαζί μέχρι να φέρουμε πάλι την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι να φέρουμε πίσω το χαμόγελο στους Έλληνες» λέει χαρακτηριστικά.