Άνω-κάτω έκανε τη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος στη δευτερολογία του συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή τσακώθηκε ενώ με τις ατάκες του και τις παρατηρήσεις του εισέπραξε χειροκροτήματα, διαμαρτυρίες και γέλια…

Ο κ. Λεβέντης «κατηγόρησε» την κυβέρνηση ότι τετραγωνίζει τον κύκλο όταν λέει πως θα δώσει τις ίδιες συντάξεις με λιγότερα χρήματα. «Είστε ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί πραγματικά» είπε και προέτρεψε τους βουλευτές της να πάνε στις περιφέρειές τους «για να δούμε ποιος θα φάει το ξύλο»! «Γιατί δεν πάτε να δείτε τη γλύκα;» είπε.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο χρέος, ρωτώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν πιστεύουν όλα αυτά περί μείωσής του. «Εγώ σας λέω αν μειωθεί μια δεκάρα να μου περάσετε χαλκά. Το μόνο που θα γίνει είναι επιμήκυνση», είπε και αναφέρθηκε στο δημοσίευμα των Financial Times για μείωση του χρέους κατά 0,5 δισ. για κάθε 1 εκ. πρόσφυγες: «Δηλαδή πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα με 600 εκατ. πρόσφυγες για να γλιτώσετε από το χρέος»!

Ο κ. Λεβέντης συγκρούστηκε έντονα με τους βουλευτές τους ΚΚΕ, στους οποίους απευθύνθηκε για τα περί στήριξης του Τσίπρα: «Εγώ είμαι λαγός του Τσίπρα, όπως λέτε; Εσείς κάνατε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και φάγατε ντολμαδάκια στην Μαρίκα. Εσείς γίνατε λαγοί το ‘89»!

«Εγώ δεν είμαι Φλωράκης. Ο Φλωράκης το 1989 πήγε με τον Μητσοτάκη και αντί να θέσει για την απλή αναλογική πήραν συντάξεις εθνικής αντίστασης οι δικοί του. Με αυτόν τον τρόπο πληρώθηκε το ΚΚΕ» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με αποτέλεσμα οι βουλευτές του ΚΚΕ να αντιδράσουν έντονα.

Ωστόσο ο κ. Λεβέντης επανήλθε στη συνέχεια και ύψωσε ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης: «Με έχετε ονομάσει δυο-τρεις φορές λαγό του Τσίπρα, εσείς που υπήρξατε λαγοί. Εσείς γίνατε λαγοί το 1989. Όταν γίνω εγώ να μου το πείτε. Κάνατε κυβέρνηση και φάγατε και ντολμαδάκια στην Μαρίκα την συγχωρεμένη. Ποιος θα είναι ο λαγός θα το δούμε. Με κραυγές θα επιβληθείτε; Γι΄ αυτό ανεβαίνετε συνέχεια, εδώ και 40 χρόνια, σε δύναμη… Είστε εκτός τόπου και χρόνου . Δεν έχετε καταλάβει ότι έπεσε ο κομμουνισμός».

Στη συνέχεια, αφού μπέρδεψε τον Σαμαρά με τον Μητσοτάκη και… επανέφερε στο τιμόνι της ΝΔ τον πρώην πρωθυπουργό («ξέχασα ότι έγιναν εκλογές» είπε!), ο κ. Λεβέντης αφηγήθηκε μια ιστορία, την οποία και αφιέρωσε στον νέο πρόεδρο της ΝΔ: «Είχα πάει σε δύο μουσεία και είδα στα καφενεία πολλούς να κάθονται. Νόμισα ότι είναι επισκέπτες και τους ρωτάω “ήρθατε να δείτε τα εκθέματα;”. “Όχι, είμαστε του ΟΣΕ. Μας μετέθεσε εδώ ο κ. Μητσοτάκης” μου απάντησαν! Αυτόν βγάλατε αρχηγό, που μετέθεσε κάποιες χιλιάδες άτομα και νόμισε ότι έκανε μεταρρύθμιση»! Ακούγοντας τα όσα είπε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού) έσκασαν στα γέλια, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να τους προειδοποιεί: «Γελάτε εσείς ε; Σε λίγο θα γύρει η πλάστιγγα»!

Τέλος, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου λέγοντας «άκουσα εδώ χθες ένα Αποστόλου… Α, ναι αυτός είναι» (τον έδειξε)! Ο προεδρεύων κ. Κουράκης του είπε «υπουργός είναι κύριε πρόεδρε»!