Ουκ ολίγο παρασκήνιο είχε η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό. Μπορεί οι κάμερες να ήταν «καρφωμένες» στην πρώτη μετωπική σύγκρουση του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο στα… backstage τα παραπολιτικά έδιναν και έπαιρναν κατά την πολύωρη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να επισκέφθηκε εθιμοτυπικά αμέσως μετά την εκλογή του τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Κώστα Καραμανλή σε μία προσπάθεια να εκπέμψει ένα ενωτικό μήνυμα, ωστόσο οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν μεταξύ τους ένα ολόκληρο… παγόβουνο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Ο Κώστας Καραμανλής δε, ο οποίος ήταν παρών στην πρωτολογία Μητσοτάκη, εθεάθη να κάνει κάποιους… μορφασμούς στο άκουσμα ορισμένων αποστροφών του λόγου του προέδρου της ΝΔ. Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρήθηκαν και από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός διάβαζε κάποιες δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας παρενέβη, ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν προέβη σε τέτοιες δηλώσεις. «Στο Χωνί τις διαβάσατε;» διερωτήθηκε σαρκαζόμενος.

Στο μέτωπο της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά δεν παρέλειψε να δείξει τον εκνευρισμό της από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρισκόταν στην Ολομέλεια όταν η ίδια είχε πάρει το λόγο…

Το «φλερτ» της Νέας Δημοκρατίας με το Ποτάμι έτεινε να επιβεβαιώσει η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία Θεοδωράκη, καθώς ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που βρισκόταν στην Ολομέλεια όταν είχε πάρει το λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ουκ ολίγα σχόλια και θυμηδία προκάλεσε η αποστροφή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου για την καταψήφιση του νόμου Γιαννίτση το 2001, στην οποία μπερδεύτηκε και «έβαλε» πρόεδρο τον Μιλτιάδη Έβερτ αντί για τον Κώστα Καραμανλή.

Έντονη συζήτηση είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιώργο Σταθάκη για περισσότερο από 20 λεπτά στο καφενείο της Βουλής. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το περιεχόμενο της συζήτησης και εάν αφορά στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τα funds που θα έρθει, το λόγο πήρε ο κ. Τσακαλώτος: «Ναι, τώρα το γράφουμε» απάντησε με χιούμορ.

Ένα μίνι ντιμπέιτ έστησαν για αρκετή ώρα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, με την «ατζέντα» της συζήτησης να έχει… λίγο από όλα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το επικείμενο αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή με αφορμή τις καταγγελίες Βαρουφάκη για plan X, τα μπλόκα των αγροτών και τα capital controls. Μάλιστα, για τους αγρότες ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε να μην κλείσουν οι δρόμοι, τονίζοντας πως η κοινωνία έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στις κινητοποιήσεις αυτές. «Αρνούνται συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τους λέτε να βάζουν και τα τρακτέρ στην άκρη και δεν προχωρά τίποτα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.