Χρήσιμη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή για το Ασφαλιστικό, επισημαίνοντας πως η σημασία της συνίσταται στο ότι ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Πριν απ’ όλα, έγινε δημόσια γνωστή η πρόταση της κυβέρνησης για ένα μείζον κοινωνικό θέμα, «δεν είναι μια πρόταση που συζητάμε σε κλειστά δωμάτια με τους θεσμούς. Υπήρξε μια συμφωνία των περισσοτέρων πως δεν μπορούμε να μην προχωρήσουμε σε μέτρα.».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δανειστές έχουν δεχθεί και στο παρελθόν ισοδύναμα και οφείλουν να αποδεχθούν την μη περικοπή συντάξεων, και με τον τρόπο αυτό εμμέσως επιβεβαίωσε ότι οι «θεσμοί» έχουν ζητήσει κούρεμα των συντάξεων!

«Πιστεύουμε επίσης ότι δεν πρέπει να μειωθούν εκ νέου οι συντάξεις. Ζουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους που είναι άνεργα. Αυτό επιθυμεί και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Όχι μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Να μην επιφέρουμε νέες μειώσεις στις τρέχουσες συντάξεις. Αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε για τη δημιουργία μιας κοινωνικής συμφωνίας, αλλά και τη μάχη με τους Θεσμούς. Ότι η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση. Πρέπει αυτή τη συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας να την προστατέψουμε».

«Πρέπει να διορθώσουμε επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα. Παλεύουμε για να βάλουμε αφορολόγητο στις επιδοτήσεις των αγροτών. Θέλουμε να πάμε σε ένα αναδιανεμητικό σύστημα γιατί πιστεύουμε πως είναι δίκαιο να μοιράζονται οι ευθύνες», τόνισε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του στη βουλή.