«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις, να αποσυρθεί, όπως το ζητούν και οι χιλιάδες εργαζομένων που είναι στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στα μπλόκα» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στην Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εκτοπίζονται βίαια χιλιάδες αγρότες. Να γιατί σας στηρίζουν οι εργοδοτικές οργανώσεις» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους: «Ποιος άλλος θα μπορούσε να προτείνει τέτοια βάρβαρα μέτρα και μάλιστα να τα παρουσιάζει σαν φιλολαϊκά; Οι σεσημασμένοι του Μνημονίου ή κάποιοι άλλοι δήθεν αριστεροί όπως είστε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για το Ασφαλιστικό που δεν θα ξεκινά από την επιστροφή των αποθεματικών που καταληστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση που δεν θα θέτει θέμα κατάργησης της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που δεν άγγιξε στο ελάχιστο η συγκυβέρνηση σας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). ‘Αρα, όταν ζητάτε προτάσεις για το Ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή θεωρείτε δεδομένη την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, θεωρείτε δεδομένες τις δεσμεύσεις του Μνημονίου για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, θεωρείτε δεδομένη την εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, είναι σαν να ζητάτε προτάσεις μόνο για τον τρόπο σφαγής των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων της πατρίδας μας» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας «τέτοιες προτάσεις μην περιμένετε από το ΚΚΕ, τέτοιες προτάσεις μπορούν πιθανόν να σας καταθέσουν τα άλλα κόμματα και τις καταθέτουν, άλλωστε μαζί τους ψηφίσατε το Μνημόνιο, μαζί τους συμφωνείτε τους βασικούς άξονες και του Ασφαλιστικού, στα δικά τους χνάρια βαδίζετε, άσχετα αν σήμερα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα, σηκώνετε τους τόνους για αντιπολιτευτικούς λόγους».

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής την προ έτους πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό.