Μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πηγές από τη λεωφόρο Συγγρού χαρακτηρίζουν τις συναντήσεις «εθιμοτυπικές», ωστόσο δεδομένο θεωρείται ότι ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να βρει διαύλους επικοινωνίας και κοινό πεδίο δράσης σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου κινήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Θεοδωράκης στο γραφείο του στη Βουλή, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στις «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας», ενώ υπογράμμισε με νόημα πως «έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις συζητήσεις που θέλουν τη Σεβαστουπόλεως να βρίσκεται σε κλίμα διχασμού για το κατά πόσο πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τη ΝΔ, τόνισε πως «υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα ο κ. Μητσοτάκης και εγώ, αλλά υπάρχουν και διαφωνίες σε αρκετά άλλα σημεία».

«Είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τα λέμε, να υπερασπιζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, όπου μπορούμε, να προβάλλουμε πράγματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων» πρόσθεσε.

Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι δεν προτίθεται να προβεί σε «μεταγραφές», παίρνοντας βουλευτές από άλλα κόμματα. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν την ίδια ώρα πως δεδομένη θεωρείται η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας και της νέας ηγεσίας να «ανοίξει» το κόμμα προς το κέντρο και όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις…