Καλά μελετημένος και διαβασμένος ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προφανώς και είχε διαγνώσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητούσε ανάπτυξη. «Να καταλάβουμε όλοι ότι εκτός από ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς πρέπει να έχουμε ανάπτυξη» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο συντονιστής πήρε την… «πάσα» και την έδωσε στον Β. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός θεώρησε λοιπόν ότι είχε τη μπάλα στο γήπεδο. Στάθηκε στον τραπεζικό τομέα και το ότι δεν πρέπει να πληρώνουν πλέον οι φορολογούμενοι για τη σωτηρία των τραπεζών και είπε ότι για να γίνει η Ευρώπη ισχυρότερη πρέπει να υλοποιούνται αυτά που συμφωνήθηκαν και παραφράζοντας τη γνωστή ρήση είπε: Είναι η εφαρμογή ανόητε…

Αυτή λοιπόν η φράση που χρησιμοποίησε ο Σόιμπλε, απευθυνόμενος εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστή και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Είναι η γνωστή φράση: «It’s the economy, stupid»…

Δηλαδή η περίφημη φράση «είναι η οικονομία, ανόητε», η οποία προέκυψε από το «Η οικονομία, ανόητε» («The economy, stupid»), που χρησιμοποιήθηκε κατά την επιτυχημένη καμπάνια του Μπιλ Κλίντον εναντίον του Τζόρτζ Μπους, το 1992.

Η αρχική έκφραση «The economy, stupid» αποδίδεται στον James Carville, που ήταν ένας από τους υπεύθυνος της καμπάνιας του Κλίντον και προοριζόταν για το εσωτερικό ακροατήριο του τότε υποψηφίου, δηλαδή τους εργαζόμενους στην εκστρατεία του.

Ήταν τμήμα των τριών μηνυμάτων στα οποία έπρεπε να επικεντρωθούν στην καμπάνια.

Το σλόγκαν της εκστρατείας, εκτός του ότι αποδείχθηκε επιτυχημένο, καθιερώθηκε στη συνέχεια σε διάφορες παραλλαγές.

Μόλις σήμερα λοιπόν το χρησιμοποίησε ο Σόιμπλε, ο οποίος, σε ζωντανή μετάδοση, είπε: «It’s the implementation, stupid!» δηλαδή «είναι η εφαρμογή, ανόητε»…