Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης αλλά ούτε και να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

«Δεν πάμε να κάνουμε οριζόντιες μειώσεις όπως οι προηγούμενοι. Ανάλογα με το τι έχεις μαζέψει από τις εισφορές σου, θα παίρνεις και σύνταξη. Θα παίρνουν όλοι τα 384 και μετά θα είναι ανάλογα των εισφορών», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε: «Είναι αδιαπραγμάτευτο το 384 και η 15ετία. Θα μπορούν να βγαίνου στη σύνταξη είτε στα 67 με 15 χρόνια, είτε στα 62 με 40, είτε όσοι βγαίνουν με όριο ηλικίας, όπου είναι το όριο. Πριν τα 67 θα δίνουμε προνοιακό επίδομα 360 ευρώ».

«Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή», προέβλεψε ο υπουργός, επισήμανε ωστόσο ότι «οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων». «Γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει “όχι”», συμπλήρωσε.

«Θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο, ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό» αποκάλυψε ακόμη ο υπουργός και επανέλαβε πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Καταλήγοντας, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε επίσης πως αν ζητήσει ενημέρωση για το ασφαλιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την έχει.