Την πρώτη του ομιλία, από τη θέση του προέδρου της ΝΔ, κάνει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας  μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ την επόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο. Πρόκειται για μια συνάντηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε ψήφο στην εκλογή Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας απέχοντας από την ψηφοφορία στη βουλή.

Χτες ανακοινώθηκε ο ορισμός των Νίκου Δένδια, Γιάννη Βρούτση και Νίκης Κεραμέως για τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ορίστηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας προτείνεται ο Κώστας Τσιάρας. Παράλληλα προτείνονται πέντε αναπληρωτές γραμματείς της ΚΟ οι Κώστας Βλάσης, Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Καββαδάς, Αντρέας Κατσανιώτης και Χρήστος Μπουκώρος.

Πρόκειται για στελέχη που δεν υποστήριξαν όλοι την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη, κρατώντας είτε ουδετερότητα, είτε στηρίζοντας άλλους υποψήφιους όπως το Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Για τη δημόσια εικόνα της ΝΔ επιλέχθηκαν δύο πρόσωπα που δεν στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη. Ο εκπρόσωπος τύπου και ο πρώτος τη τάξη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Νίκος Δένδιας που στήριξαν το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και προέρχονται από τον καραμανλικό χώρο.

Εκτός από τα στελέχη του καραμανλικού χώρου να σημειωθεί ότι η Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Επικρατείας και στήριξε το νέο πρόεδρο στην εσωκομματική μάχη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων.