Αποστάσεις από το σχέδιο του Πάνου Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι απόψεις του κ. Καμμένου για τα στρατιωτικά Λύκεια γυναικών, δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος.

«Είναι απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης» είπε στο ΒΗΜΑ 99,5.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Κάμμενος βρίσκεται το επίκεντρο για τα σχέδιά του περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτική στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση στα Σώματα Ασφαλείας.

Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με τη στράτευση των γυναικών και κάνουν λόγο για «στρατιωτικοποίηση».

Αντίθετος εμφανίστηκε και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης: «Αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών».

Αντίθετος με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε σώματα ασφαλείας που πρότεινε ο Πάνος Καμμένος, εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης σε μήνυμά του στο Twitter.