Υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Alpha.

«Θα ψηφίσω υπέρ του συμφώνου», είπε και εξήγησε πως θεωρεί αναχρονιστικό να στερούνται το δικαίωμα αυτό άτομα του ίδιου φύλου, κάτι που ο ίδιος «εξηγεί και σε φίλους του στη ΝΔ που εναντιώνονται».

Όσον αφορά την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν είναι υπέρ καθώς όπως εκτίμησε «είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε κάτι τέτοιο».

«Τα θέματα ωριμάζουν, σε μια δεκαετία μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα», είπε.

«Μπορεί η πλειοψηφία των φίλων της ΝΔ μπορεί να μην θέλει μια τέτοια πρωτοβουλία. Εγώ όμως θα το στηρίξω το σύμφωνο συμβίωσης», τόνισε.

Ας σημειωθεί πως η Νέα Δημοκρατία επιφυλάσσεται για τη στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία στη βουλή, καθώς δια του εισηγητή της Χαράλαμπου Αθανασίου, προειδοποίησε ότι αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποσαφηνίσει πλήρως τα τρία ζητήματα που είναι «κόκκινο πανί» για το κόμμα του, και είναι ο γάμος, η υιοθεσία και η ιθαγένεια, δεν πρόκειται να το στηρίξει.

Ωστόσο, από τη γραμμή αυτή διαφοροποιήθηκε, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και η βουλευτής του κόμματος Νίκη Κεραμέως, η οποία δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τα άρθρα για το Σύμφωνο Συμβίωσης, γιατί όπως είπε, «το επιβάλλει η πραγματικότητα».