Στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τη διεθνή δραστηριότητά της, καθώς και τα επόμενά της βήματα αναφέρθηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής, Γιώργος Κασιμάτης και Λεωνίδας Βατικιώτης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για την εξαφάνιση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας από την ιστοσελίδα της Βουλής, για την «πραξικοπηματική» -όπως την χαρακτήρισε- κήρυξη λήξης εργασιών, ενώ αναφέρθηκε και στην παραβίαση των γραφείων της Επιτροπής, αλλά και του δικού της γραφείου με εντολή, όπως επισήμαινε, του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, γνωστοποιώντας ότι κατέθεσε μήνυση για το γεγονός.

«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως «δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός και ο αυταρχισμός που εκδηλώνει η νεομνημονιακή τάξη πραγμάτων».

Η τέως πρόεδρος της Βουλής μίλησε, επίσης, για τη διεθνή δραστηριότητα της Επιτροπής και την παρουσίαση των πορισμάτων της σε διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Σχετικά με το μέλλον της Επιτροπής Αλήθειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε ότι βρέθηκε χώρος για να στεγαστεί και ανέφερε πως η Επιτροπή πρόκειται να αποκτήσει σύντομα νέα νομική μορφή.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή τα όσα ανέφερε η τέως πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, περί υποβολής μήνυσης εναντίον του για «εισβολή στα γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας», δήλωσε: «ο απολίτικος νομικισμός αποτελεί διαχρονικά ξένη και εχθρική νοοτροπία προς τη λαϊκή βούληση, τη Δημοκρατία και την Αριστερά».