Την Καλαμάτα επισκέφθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θ. Σχινά.

Την Παρασκευή το απόγευμα, η Περιφερειάρχης πήρε μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου «Γυναίκες και λιτότητα – Η οικονομική κρίση και το μέλλον της ισότητας των φύλων». Το συλλογικό έργο επιμελήθηκαν η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διοικήτρια του ΟΑΕΔ, και η Jill Rubery, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

«Η δύση των δικαιωμάτων είναι κοινή, για γυναίκες και άνδρες. Όπως κοινό είναι και το πεδίο δράσης εναντίον της – από την Ιρλανδία ως την Ελλάδα, από τη βόρεια Αμερική ως την Ευρώπη», τόνισε η Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να ξαναδώσουμε απελευθερωτικό νόημα στην ισότητα των φύλων», παράλληλα με τις απαραίτητες ευρύτερες κοινωνικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την υπέρβαση της κρίσης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης».

Το Σάββατο το πρωί, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Ε. Νίκα, με τον οποίο συνομίλησε, μεταξύ άλλων, και για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ενώ αργότερα είχε συνάντηση, στο μητροπολιτικό μέγαρο, με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο.